Body & Mind dec. 2007 Balance Breathing: In balans door te ademen
De methodiek Balance Breathing is van Nederlandse bodem, ontwikkeld door Paul Lenferink. Balance Breathing is een integratie van coaching, ademen, lichaamswerk en energiewerk en is daarmee een unieke en bijzonder effectieve transformatiemethode. Het doel van een ademtherapie is het oplossen van bepaalde problemen, zowel op het psychische als het lichamelijke vlak. Denk daarbij aan het leren omgaan met moeilijke dingen die je in het leven meemaakt. Maar ook jezelf beter leren kennen, weten waar je grenzen liggen en zorgen dat je lekker in je vel blijft zitten. Zeker voor personen die praktisch ingericht zijn en geen zin hebben om naar een psycholoog te gaan, kan Balance Breathing een uitkomst zijn.

Naast individuele sessies bij een ademcoach is het ook mogelijk deel te nemen aan workshopdagen. Tijdens zo’n dag krijg je achtergrondinformatie over je ademhaling en BB, maar je gaat natuurlijk ook zelf ademen. Na een ademanalyse en een uitleg vindt ’s ochtends de eerste ademsessie plaats. Die wordt liggend uitgevoerd. Je gaat volgens instructies ademen en, geloof het of niet, er komen plotseling emoties los die je eerder weggestopt hebt. De middag is gereserveerd voor reflectie en ademoefeningen die je op ieder moment van de dag kunt uitvoeren. Ook volgt een zittende ademsessie. Deze is minder heftig dan de eerste, wel diepgaander.
Alles geschiedt onder uitstekende begeleiding.

“Het was een hele ervaring: ik lag op een matje op de grond en kreeg opdracht te gaan ademen. Gewoon, zoals je gewend bent, maar met hogere frequentie. En dat de hele tijd door. Op een gegeven moment gebeurde het: ik werd overmand door allerlei emoties, zo ineens, ze waren niet te stoppen. Heftig! Ik heb het hier over een workshop Balance Breathing, erg bijzonder en voor alle deelnemers effectief. Nu, een aantal dagen later, voel ik me heerlijk, meer ontspannen en rustiger. Een klein beetje meer in balans.”
( Saskia Mertens-redactie Body & Mind)

Living mei 2006: De kracht van goed ademen:
We kunnen onze ademhaling in drie gebieden onderverdelen: buik-, middenrif – en borstademhaling. Door die gebieden alledrie te openen en te verbinden, zorg je voor optimale zuurstofopname, een betere stofwisseling , meer vitaliteit. Je kunt dat in een breathing workshop van één dag leren. Na de workshop voel je je energieker en meer in balans. Je verbetert in één dag de kwaliteit van je ademhaling en daarmee kwaliteit van je leven. Geweldig toch? Happinez nr. 5 2005 Workshop Balance Breathing: Onder begeleiding van Paul Lenferink leert u optimaal te ademen, want adem is de belangrijkste bron waarmee we onze cellen voeden. Beter ademen leidt tot een ware transformatie op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Een dag ademen volgens de methode van Balance Breathing maakt u bewust van de kracht en mogelijkheden van de ademhaling.

Body en Mind nr. 7 2005 Adem in, Adem uit:
Tijd om eens wat extra aandacht te besteden aan een goede ademhaling. Bij de Academy for Balance Breathing kan je speciale workshops doen waarbij je onder andere leert hoe je goed ademhaalt en hoe je er zelfs in de ergste stressmomenten voor zorgt dat je ademhaling kalm en beheerst blijft. Je hebt al baat bij één sessie, dus het is de moeite van het proberen waard .

Paravisie oktober 2005 Je adem als voertuig van de ziel:
Je adem kun je zien als uiting van je ‘zelf’. Als een stroom die van je lichaam naar je ziel loopt. Voluit inademen is jezelf manifesteren. Uitademen is ten volle loslaten en verdergaan. In ons leven schrikken we soms van flinke gebeurtenissen en hierdoor zet de ademhaling zich vast. Simpelweg weer compleet lucht opnemen en laten gaan, maakt vrij. Van buik tot hoog in de borst. Om bevroren, weggestopte pijn en herinneringen los te laten. De methode Balance Breathing kan je hierin ondersteunen.

Nouveau nov. 2005: Optimaal Ademen:
De Academy for Balance Breathing leert in workshops of privé sessies hoe je maximaal kunt profiteren van ademhalen. Het resultaat: meer energie, meer evenwicht en een zorgeloze kijk op het leven. Soms is één sessie al genoeg! Santé december 2005 Bij de “Innerlijke Make over”: Esther Gnodde, BB coach :Je ademhalingspatroon weerspiegelt hoe je in het leven staat. Door meer in contact te komen met je gevoel, word je je bewust van je wensen. Daardoor zal je meer innerlijke rust krijgen en wat uitgebalanceerder in het leven gaan staan. Door vaker laag te ademen en je gevoelens meer toe te laten, krijg je vanzelf meer energie. “Klant”: Esther benadrukte dat ik veel meer naar mezélf mag luisteren. De ademworkshop hielp me te ontspannen.

Happinez nr. 5 2005 Workshop Balance Breathing:
Onder begeleiding van Paul Lenferink leert u optimaal te ademen, want adem is de belangrijkste bron waarmee we onze cellen voeden. Beter ademen leidt tot een ware transformatie op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Een dag ademen volgens de methode van Balance Breathing maakt u bewust van de kracht en mogelijkheden van de ademhaling.