Home / Balance Breathing


                                   

Balance Breathing is een intergratie van coaching, ademen, lichaamswerk, tijdslijnen en energiewerk en is daarmee een unieke en bijzonder effectieve transformatiemethode.

Iedereen weet wel waarom ademen belangrijk is!Dát weten we allemaal wel, echter, hoe we ademen en wat we kunnen bereiken met ademen is maar bij weinigen bekend. BB leert ons allereerst om optimaal te ademen. Ons ademhalingssysteem kunnen we lokaliseren in respectievelijk een buik-ademhaling, middenrif-ademhaling en borst-ademhaling. Door deze drie gebieden te openen en te verbinden krijg je een optimale zuurstofopname, wat zorgt voor een gezonde stofwisseling en vitaliteit. 70 % van het ontgiften van ons lichaam vindt plaats via onze ademhaling. Indien we beter en méér ademen, zal onze gezondheid en ons zelfhelend vermogen enorm toenemen.

Wat is de toegevoegde waarde van Balance Breathing?

Vooraf is er een gedegen coachgesprek om een juiste intentie te bepalen voor de sessie. Deze intentie stuurt het onderbewuste naar de belemmeringen die een rol spelen. Emoties, die wij als negatief ervaren, kenmerken zich door een lage trillingsfrequentie, net als trauma's en fysieke aandoeningen. Door de bijzonder specifieke ademtechniek worden oude emoties en herinneringen opgeroepen, geactiveerd en geïntegreerd. Door de bewuste ademtechniek, en het ritme waarin we dit voor een langere periode doen, ademen we levensenergie en levenskracht in, en worden onderdrukte emoties en oude pijn geheeld.

Worden hierdoor ook negatieve ervaringen uit het verleden geheeld?

Ja, en de sleutel is doorademen! Emoties zijn onlosmakelijk verbonden met onze gedachten en overtuigingen. Het is de kunst om met je aandacht niet te blijven hangen in deze beelden, maar om de aandacht te blijven richten op de ademhaling. Hierdoor neutraliseert de negatieve emotie. Emoties zijn te beschouwen als energie waar je letterlijk "doorheen" kunt ademen.

Wat voegt Balance Breathing nog meer toe?

Het woord ademen betekent letterlijk "levensenergie": door te ademen haal je levensenergie binnen, en daarmee kies je dus eigenlijk voor het leven. Onze opvoeding en onze ervaringen hebben geleid tot de wikkels die we als absolute waarheid zijn gaan zien. We zijn geconditioneerd en geprogrammeerd en daarmee is ons leven wel heel in-gewikkeld geworden. BB helpt de wereld helen omdat mensen hun wikkels loslaten (ont-wikkelen) en hun authentieke Zelf (lees Liefde) ervaren en laten zien.  Uiteindelijk ontstaat er dus een Spiritueel bewustzijn.